Poštovane kolege,

U okviru redovnih aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na čelu sa ministrom zdravlja Republike Srbije ass. dr Zlatiborom Lončarom, organizovana je poseta Glavnog koordinatora Radnog tela za borbu protiv korupcije u sistemu zdravstva, G-dina Maria Spasića, Кomori biohemičara Srbije (KBS).

Glavni koordinator Radnog tela za borbu protiv korupcije u sistemu zdravstva Mario Spasić je dana 22. 03. 2016. godine posetio КBS, obišao prostorije centrale i upoznao se sa organizacijom i radom КBS. Na sastanku sa direktorkom КBS mr sc. med. dr Slavicom Cimbaljević razmatrana su najvažnija pitanja vezana za organizaciju i unapređenje zdravstvene delatnosti iz oblasti biohemije i analiziran Plan rada КBS za 2016. godinu.

Glavni koordinator, Mario Spasić je pokazao veliko interesovanje za sagledavanje svih specifičnosti oblasti kojom se bave članovi КBS uz isticanje važnosti unapređenja kvaliteta rada i kontrole kvaliteta rada u laboratorijama i zaključak da se i u narednom periodu nastavi i unapredi saradnja Ministarstva zdravlja i Кomore biohemičara Srbije.

Mr sc. med. dr Slavica Cimbaljević
Direktor Komore biohemičara Srbije