Поштоване колегинице и колеге,

С обзиром да је Народна скупштина Републике Србије дана 06. 05. 2020. године (“Сл. гласник РС”, број 65/2020) донела Одлуку о укидању ванредног стања на територији Републике Србије, даљи рад Коморе биохемичара Србије (КБС) ће бити организован у складу са УРЕДБОМ о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 од 7. маја 2020. године (“Сл. гласник РС”, број 66/2020), и то на следећи начин:

– Од дана 11. 05. 2020. године (понедељак) биће успостављен редован рад стручне службе КБС у просторијама Коморе уз могућност пријема чланова Коморе и осталих странака при чему ће се поштовати ванредне мере безбедности.

– У раду Коморе биће примењиване све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно оне које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 (организовање процеса рада који обезбеђује ограничен број лица у простору, одржавање физичке дистанце, односно међусобног растојања између два лица од најмање два метра, обавезну употребу заштитних средстава тј. маски и рукавица, обавезну дезинфекцију просторија и подова).

– Важно је нагласити да ће у циљу очувања безбедности и здравља како запослених, тако и чланова Коморе и у наредном периоду бити омогућено да чланови Коморе путем електронске поште на e-mail: office@kbs.co.rs, достављају сертификате и осталу документацију, уколико нису у питању документа која морају бити оверена.

– Рад КБС у Огранцима Коморе биће такође успостављен у складу са редовном динамиком, уз Препоруку да чланови КБС са Председницима огранака Ниш и Војводина наставе комуникацију путем телефона и слањем електронске поште на e-mail: office@kbs.co.rs. У случају потребе за одлазак у просторије огранака КБС ради примопредаје документације, неопходно је свој долазак најавити Председницима огранака КБС дан раније и примењивати препоручене мере безбедности.

– Овом приликом желим да се испред Коморе биохемичара Србије захвалим свим члановима КБС на доприносу који су својим радом и залагањем дали током трајања ванредног стања, као и на веома успешној и ажурној комуникацији са Комором чиме је и током ванредног стања очуван континуитет у раду Коморе и сви поверени и остали послови Коморе су обављани без застоја и у законским роковима уз максимално поштовање мера којима се спречава ширење заразе међу становништвом препоручених од Владе РС и Министарства здравља РС.

С поштовањем,

Директор Коморе биохемичара Србије
Прим. др сц. мед. Славица Цимбаљевић

Преузмите:
1. Одлука о укидању ванредног стања (ПДФ)
2. Уредба о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 (ПДФ)