Поштоване колегинице и колеге,

Одржане су редовне седнице органа Коморе, и то редовна годишња седница Скупштине Коморе биохемичара Србије (КБС), седница Управног одбора и седница Надзорног одбора.

На седници Надзорног одбора дана 18.02.2021. године и седници Управног одбора одржаној дана 19.02.2021. године, разматрани су Извештаји о раду органа Коморе у 2020. години, као и План рада за 2021. годину, и након усвајања упућени Скупштини КБС на даље одлучивање.

Дана 04.03.2021. године одржана је седница Скупштине КБС којом је председавала Прим. др сц. Сања Станковић, председник Скупштине КБС. Активности и рад Коморе су процењени као успешни и да су се одвијали сходно предвиђеном Плану као и насталој епидемилошкој ситуацији, те су Извештаји о раду органа и тела Коморе, као и материјално-финансијски извештај КБС за 2020. годину једногласно усвојени. Седнице су одржане поштујући препоруке и донете епидемиолошке мере и у складу са Пословницима о раду органа Коморе.

Захваљујући све већем броју акредитованих програма КМЕ који се одржавају електронским путем, а пре свега on line тестовима акредитованих од стране SERBIS-а, највећи број чланова КБС су у протеклој години остварили довољан број бодова потребних за одржавање лиценце. Препоручујемо да и даље пратите on line едукације и о томе достављате сертификате комори, што у складу са постојећом епидемиолошком ситуацијом можете учинити и путем мејла.

С поштовањем,

Директор Коморе биохемичара Србије
Прим. др сц. мед. Славица Цимбаљевић, с.р.