Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо Вас да је Комисија за безбедност здравствених радника формирана од стране Министарства здравља РС од 18. 01. 2016. године, бр. решења 119/01-26/2016-02 чији је члан и директор Коморе биохемичара Србије, интензивирала састанке у погледу изналажења решења по питању безбедности здравствених радника, као и да су предузете активности које ће довести до унапређења безбедности здравствених радника.

Сходно томе дана 25. 07. 2017. године одржан је састанак Комисије на коме је предложен сет активности и донета одлука да се члановима Комора у државном и приватном сектору на свим нивоима здравствене заштите пошаље Упитник са темом безбедности здравствених радника како би се утврдила заступљеност насиља, њени узроци и последице и биле предложене што ефикасније превентивне мере, као и начини санкционисања насилног понашања.

Комора биохемичара Србије ће у сарадњи са својим члановима, Министарством здравља РС и осталим институцијама и органима наставити рад на изналажењу решења и унапређењу безбедности свих здравствених радника у Србији о чему ћемо Вас обавештавати.

 

Директор Коморе биохемичара Србије
Прим. др сц. мед. Славица Цимбаљевић